07 december 2023 
2 min. leestijd

De misvatting van passief inkomen in vastgoed

De misvatting van passief inkomen in vastgoed

De Misvatting van 'Passief Inkomen' in Vastgoedinvesteringen

In de wereld van investeringen wordt vaak gesproken over 'passief inkomen', met vastgoed als een veelgeprezen voorbeeld. Echter, de term 'passief' kan misleidend zijn, vooral als het gaat om het investeren in vastgoed, en nog specifieker, Brits vastgoed. In deze blog duiken we in de realiteit van vastgoedinvesteringen en waarom het allesbehalve een passieve inspanning is.

1. Onderzoek en Aankoop: De eerste stap in vastgoedinvesteringen is uitgebreid onderzoek doen. Dit omvat het bestuderen van de markt, locaties, vastgoedprijzen en huurtrends. Bij Brits vastgoed moet men ook rekening houden met specifieke regelgevingen, belastingen en lokale marktdynamieken.

2. Financiering en Beheer: Het regelen van financiering, zoals hypotheken, vereist tijd en begrip van financiële producten. Daarnaast is het beheer van het vastgoed, inclusief onderhoud, reparaties, en het omgaan met huurders, een constante verantwoordelijkheid. Ook als dit uitbesteed wordt aan een lokale verhuurmakelaar.

3. Renovatie en Waardevermeerdering: Vastgoed moet vaak gerenoveerd of bijgewerkt worden om de waarde te verhogen of aantrekkelijk te blijven voor huurders. Dit is een actief proces dat planning, budgettering en supervisie vereist.

4. Juridische Aspecten en Compliance: De vastgoedmarkt is onderhevig aan diverse wet- en regelgevingen. In het Verenigd Koninkrijk omvat dit zaken als veiligheidsvoorschriften, huurdersrechten en eigendomsrecht. Het bijblijven met deze regelgevingen vereist continue aandacht.

5. Marktmonitoring en Exit-Strategie: De vastgoedmarkt is dynamisch. Investeren vereist een constante monitoring van de markt om te beslissen wanneer het tijd is om te verkopen of extra eigendommen aan te kopen. Een goed getimede exit-strategie kan het verschil maken tussen winst en verlies.

Samengevat, hoewel vastgoedinvesteringen een aantrekkelijke manier kunnen zijn om inkomen te genereren, is het verre van passief. Het vereist actieve betrokkenheid, voortdurend leren en aanpassen, en een hands-on benadering, vooral in de complexe en competitieve Britse vastgoedmarkt. Het idee van 'passief inkomen' in vastgoed moet daarom met een korreltje zout worden genomen. Het is een sector waar actieve inzet, kennis en toewijding cruciaal zijn voor succes.

Natuurlijk is het wel zo, dat als een pand eenmaal 'draait' met daarin fijne huurders, er tijden zijn dat je geen enkel uur daaraan hoeft te besteden. Komt er een vraag van je letting agent? Dan is dat vaak binnen een paar minuten afgehandeld. Soms, bij bijvoorbeeld grotere issues of de afsluiting van je accountancyjaar, kost het je meer tijd. Dit is nou eenmaal het model van passief inkomen. Meer tijdsinvestering in het begin, daarna kan het sterk wisselen.

Als jij mij inmiddels al wat kent, weet je dat ik in de UK niet met groterer projecten werk. Ook richt ik mij specifiek op Schotland met al zijn rendabele mogelijkheden. Ik coach je. Ik help je het traject zelf in je vingers te krijgen, zodat je daarna ook zonder mij je vastgoedportfolio verder kunt uitbreiden. Je leert bij mij je eigen panden op je eigen naam succesvol te verhuren met een mooie maandelijkse cashflow. Het is niet moeilijk, zeker niet met mijn hulp, maar je moet het wel zelf doen.

Een andere optie om in vastgoed in de UK te investeren

Er is nog een andere mogelijkheid: en dat is dat je je (volledig) laat ontzorgen. Vooral interessant voor jou als je wel geld te investeren hebt, maar minder tijd, of je ziet het om andere redenen minder zitten om zelf de stappen te doorlopen.

Ik werk samen met een heel fijne partij die jou wel ontzorgt. Met grotere en kleinere projecten.

Met trots kunnen wij zeggen dat wij de enige Nederlandse partijen zijn die meerdere jaren succesvol in de UK in vastgoed investeert.

Wil jij nou wel profiteren van alle voordelen van vastgoed in de UK, maar niet het werk ervan hebben? Kijk dan op www.securinvest.nl -Job & Melanie Gutteling, jouw betrouwbare Nederlandse partner voor het investeren in Brits vastgoed.

Ik vind het altijd leuk om te horen welke keuze jij maakt :-)

Over de schrijver
Ik help Nederlandse ondernemers succesvol worden met hun eerste vastgoedaankopen in de UK-Schotland. Via vastgoedcoaching, de Schotland Property Academy en de Schotland Property Tours.
Reactie plaatsen