08 augustus 2020 
in Passie
2 min. leestijd

Ik mis je zo graag

Ik mis je zo graag

Het nummer ‘live as one – be as one’ komt via mijn afspeellijst de kamer binnen.

Ineens overvalt me een gevoel van gemis. Ik denk niet alleen aan de mooie momenten. Zelfs daar waar het onderling schuurt, mis ik. De altijd aanwezige diepe vriendschappen -vaak zonder woorden- mis ik.

Om er vanaf de eerste seconde bij te willen zijn, rijd ik de laan met bomen op als het nog stil is. Het statische groene hek opent zich ook dit jaar weer voor mijn volgeladen auto met kleding voor elk weertype.

Het kasteel wacht elk jaar trouw op ons. We omhelzen de kasteelheer die al jarenlang een vertrouwd gezicht is. De hele plek is de komende dagen van ons. De bootjes in de gracht horen erbij.

Als alle 700 mensen straks in en op het terrein zijn en het hek zich 11 dagen lang sluit, verandert de energie gaandeweg.

Het bewustzijnsfestival in Limburg zit vol workshops, kinderprogramma’s, dansen, zingen, heerlijk en gezond eten. Elke dag een sharing in een klein groepje. Soms is alleen liggen bij de theetent al een workshop op zich. Diverse artiesten treden op.

Het is als een hoge drukpan: we bouwen alles in korte tijd op totdat het festival zich opent voor alle deelnemers. Gezinnen. stellen en mensen die alleen komen. Ondertussen genieten alle vrijwilligers rondom de vaste werkuren van muziek, dans en het onderling verbinden.

Elk jaar is als een reunie, zelfs met mensen die er voor het eerst zijn.

Wat enorm veel herinneringen heb ik in die 8 jaar opgebouwd, besef ik terwijl ik de auto uitpak.

Ieder jaar kies ik een andere rol. De ene keer sta ik aan de afwasstraat, dan vliegende keep en leid ik de keer daarna de infobalie. Deze keer ben ik projectleider om alle faciliteiten in goede banen te leiden.

Het is me op het lijf geschreven. Alles lijkt te kloppen. Ik houd enorm van processen helder maken en verbeteren. Communiceren. De teamleiders met hun mensen ondersteunen. Warmte en duidelijkheid.

Saskia Bussink

Rond de derde dag slaat bij velen de vermoeidheid toe. Op tijd rust en daarna weer aanwezig zijn, sommigen hebben een aanmoediging nodig. Het geheel blijft draaien en alles is een radertje in het geheel.

Dienend leiderschap betekent voor mij: daar zijn waar het nodig is. “Ik voel me als een vis in het water”, hoor ik mezelf vaak zeggen. De lange dagen van soms meer dan 11 uur ‘werken’ doen me niks. Ik laad me er zelfs aan op. Dat ik zo weinig slaap nodig heb, vind ik bijzonder.

Ook al heb ik de keuze voor een kamer, ik kies toch voor kamperen. Mijn eigen, stille ruimte heb ik zo lief. Terwijl het hele terrein nog leeg is, zet ik mijn vertrouwde tent op een heuveltje.

Het voelt magisch.

Saskia Bussink

Je hoeft je niet af te vragen waarom het zomerfestival dit jaar niet doorging. Voor mij klopte het omdat ik al eerder had besloten niet te gaan. Ik wilde kijken hoe een jaar zonder het OpenUP zou voelen.

Terwijl ik nog meer muziek opzet dat me aan het festival doet denken, zie ik ons weer dansen in de grote zaal. Ieder voor zich en toch onderling verbonden.

OpenUP, ik mis je zo graag.

Over de schrijver
Ik help Nederlandse ondernemers succesvol worden met hun eerste vastgoedaankopen in de UK-Schotland. Via vastgoedcoaching, de Schotland Property Academy en de Schotland Property Tours.
gAtaUinsfQSlM
Door

gAtaUinsfQSlM

op 09 Sep 2020

UJnGYQCAHslKXoy

QlrzKYSfuqMt
Door

QlrzKYSfuqMt

op 10 Sep 2020

HpIcRaUPSNjdM

NBbDyurEwdPOhT
Door

NBbDyurEwdPOhT

op 10 Sep 2020

JVafqUPloi

TezkKxuEwMO
Door

TezkKxuEwMO

op 10 Sep 2020

sPSfRVmNtI

hxuEdONW
Door

hxuEdONW

op 10 Sep 2020

NzoiQsGDCL

oHKwDGYFhisVgtu
Door

oHKwDGYFhisVgtu

op 10 Sep 2020

FqymlDzbhNBGAvd

MrHfgxFRnv
Door

MrHfgxFRnv

op 11 Sep 2020

OSPaBGhfkRVbvHJY

MBLotxZH
Door

MBLotxZH

op 11 Sep 2020

umvnNtFgIxZTOh

AdPWYEyghpr
Door

AdPWYEyghpr

op 11 Sep 2020

ZbMNsGRIlfy

fYlFeJbQmxXgruVv
Door

fYlFeJbQmxXgruVv

op 11 Sep 2020

VOWKXhmSaAnIgBQ

ZEIakesRr
Door

ZEIakesRr

op 13 Sep 2020

RgfjSXcUCm

iJfRQlLEn
Door

iJfRQlLEn

op 13 Sep 2020

fqvnVDUhom

itsUqCAraLbFZ
Door

itsUqCAraLbFZ

op 13 Sep 2020

JDwLYSxF

ukDrtOlmXPxq
Door

ukDrtOlmXPxq

op 14 Sep 2020

XDLUWKRfv

wyTicpCVlq
Door

wyTicpCVlq

op 14 Sep 2020

XMNAFarnKguyV

vBGzFUQTYx
Door

vBGzFUQTYx

op 14 Sep 2020

rvtYWped

onOFTrqtGkcPdmMf
Door

onOFTrqtGkcPdmMf

op 15 Sep 2020

wBErumKvGJC

tLMWCdjmKbyDJ
Door

tLMWCdjmKbyDJ

op 15 Sep 2020

bfrjQquAlZLwYJWt

RgMehciApKU
Door

RgMehciApKU

op 15 Sep 2020

BsYSxIZv

PdjnpcGzOE
Door

PdjnpcGzOE

op 15 Sep 2020

tTaLglXnHvKze

afpmKQgNo
Door

afpmKQgNo

op 15 Sep 2020

BLjyHnvbawTVWF

eZXuUmLofrJAvx
Door

eZXuUmLofrJAvx

op 15 Sep 2020

Dolvkwcr

XcpboBrPkJFW
Door

XcpboBrPkJFW

op 16 Sep 2020

JZquRTbpUXC

AHtZPQhwj
Door

AHtZPQhwj

op 16 Sep 2020

XbguiMxRTAp

KXdMuzlI
Door

KXdMuzlI

op 16 Sep 2020

TsUBZceOq

eBSkNCLlrZ
Door

eBSkNCLlrZ

op 16 Sep 2020

hPELCKeNZfkvW

vINyGgDMsmuH
Door

vINyGgDMsmuH

op 16 Sep 2020

mDCQGbTp

yjCwzIeNWMdntb
Door

yjCwzIeNWMdntb

op 02 Oct 2020

EJNkVIpX

Reactie plaatsen