31 juli 2020 
in Omzet
1 min. leestijd

Zomertijd komkommertijd?

Zomertijd komkommertijd?

Een columniste schreef afgelopen week over haar vakantie in eigen land. Dat ze zoals altijd de boodschappen bij haar supermarkt deed, maar dan in haar vakantieplaats op een Waddeneiland. Het lijkt mij ook even omschakelen. Vooral als je gewend bent je stokbrood bij een gezellig Frans bakkertje te kopen of staand een cappuchino drinkt bij zo’n lokaal Italiaans tentje.

Al jaren hoor ik dat de zomerperiode een lauwe tijd is om zaken te doen en omzet te genereren. “Komkommertijd”. “Iedereen is met vakantie”. “Geen bedrijf is bereikbaar”.

Nu is 2020 wel een bijzonder jaar, dat weten we allemaal.

Toch vraag ik me serieus af of we elkaar niet elk jaar napraten met “in de zomer is het nou eenmaal rustig en kun je geen omzet halen”.

Voor dit verhaal maakt het natuurlijk niet uit of we naar het buitenland gaan of niet. Vond haar colum grappig 😉

We weten dat de mensen die op vakantie gaan gemiddeld 2 weken weg zijn. En dat zijn ook niet exact dezelfde 2 weken. Vaak plannen ze langer vrij om thuis klusjes te doen of nog wat na te genieten. En dan is er ook volop tijd om te lezen waar je normaal gesproken te weinig tijd voor neemt. En daar kom jij als ondenemer natuurlijk om de hoek kijken. Het is dan superfijn als je doelgroep dan iets van jou kan lezen.

Voila, genoeg kansen, ook in de zomer, voor iedere ondernemer.

In 2018 volgde ik een traject bij een internationale businesscoach. Hartje zomer gaf ze me een mooie opdracht. ‘Maak je eerste online training. En zorg ervoor dat je je eerste pilotklanten aantrekt’. Dat was gaaf om te doen!

Het werd een succesvol project ‘Wealth Manifestation Course’ met 10 pilotklanten. Inmiddels ben ik de training aan het vertalen naar het Nederlands. Ik kreeg in die zomer van 2018 trouwens een nieuw inzicht: ik focus me opnieuw op Nederlandse vrouwen met een bedrijf.

Ook deze zomer zit ik niet stil. Ik geniet van losse vrije dagen en weekenden thuis en van prachtig Nederland. Samen wandelen, fietsen en vooral rustig aan doen. Ik gun de Nederlandse horecaondernemers een inhaalslag met hun omzet.

Op de werkdagen doe ik mee aan challenges. Zoals de 4-daagse om meer met video’s te doen. En een challange om LinkedIn beter te benutten. Eind augustus komt er nog eentje aan over online zichtbaarheid. Ik kies er wel voor om de pareltjes er tussenuit te zoeken, niet alles tegelijk te doen en niet alleen voor gratis challenges te kiezen.

Ook nu, in deze zomer van 2020, mag ik gewoon weer nieuwe ondernemende vrouwen verwelkomen die toe zijn aan groei van hun bedrijf.

Over de schrijver
Ik help Nederlandse ondernemers succesvol worden met hun eerste vastgoedaankopen in de UK-Schotland. Via vastgoedcoaching, de Schotland Property Academy en de Schotland Property Tours.
DwWJhblrkE
Door

DwWJhblrkE

op 17 Sep 2020

sqWdLrajDQcYu

CLXVdjDMk
Door

CLXVdjDMk

op 17 Sep 2020

AhNruKCYgiWpGBa

Reactie plaatsen